Wonen op meerdere niveaus – Zuiderdokken

Wonen op meerdere niveaus – Zuiderdokken

Op de zuiderdokken staat een ongebruikte opslagton. Deze kan gerenoveerd worden tot een woning. Omdat deze cilindervorm moeilijk is om in te richten, heb ik ervoor gekozen om een verticaal balkvormig element in het midden van de ton te plaatsen zodat er toch rechte muren gecreëerd worden. In dit element komen de opslagruimtes, een keukenaanrecht en een douche. De trap naar het dak is ook gelegen in deze koker. De verticale circulatie naar het eerste verdiep gaat rond het element. Deze circulatie wordt mogelijk gemaakt door een zwevende trap met een glazen leuning om meer openheid te creëren.

In de inkomhal bevinden zich twee glazen deuren: één naar de keuken, om boodschappen rechtstreeks naar daar te brengen, en één naar de zitruimte. Boven de zitruimte is er een grote vide voorzien zodat je vanaf de eerste verdieping naar beneden kan kijken. Bij de bovenkant van de trap is er glas voorzien in de vloer voor diezelfde reden. De module van de keuken wordt doorgetrokken tot de eerste verdieping waar dan de kleedfunctie in verwerkt zit voor een visueel geheel.

 

Petra Parys

Ik ben een gedreven interieurarchitect uit Mechelen met een passie en toewijding voor het interieur en de planeet. Ecologie is de dag van vandaag enorm belangrijk, ook voor de generaties na ons. Naast dit ben ik van mening dat het interieur volledig op maat van de mens gerealiseerd moet worden. Dit niet alleen ergonomisch maar ook psychologisch. Laat ons samen op zoek gaan naar hoe we dit allemaal kunnen verwezenlijken. Alvast veel leesplezier.