1Boom

1Boom

1boom-04b1Boom is een project, gebaseerd op een project uit Engeland, waarbij er één boom verdeeld wordt over verschillende kunstenaars en ambachtslieden. In 2009 werd dit project in Nederland gestart om de waarde aan te tonen van bomen als hulpbron en veelzijdig materiaal.

Ook wordt de Nederlandse ambacht in de kijker gezet. De boom in kwestie is een zomereik, de meest veelzijdige inheemse boom van Nederland. De volledige boom, waaronder dus ook de bladeren en de schors, wordt gebruikt om er verschillende producten uit te vervaardigen, waardoor er zo goed als geen afval overblijft. Om deze projecten te bekijken zijn er verschillende tentoonstellingen gepland waaronder de openingstentoonstelling op 18 en 19 oktober in het Fort bij Vechten Te Bunnik-Nederland.Meer informatie over deze tentoonstelling kan u hier vinden.

Afbeelding: “Jaarringen van een eik
Petra Parys

Ik ben een gedreven interieurarchitect uit Mechelen met een passie en toewijding voor het interieur en de planeet. Ecologie is de dag van vandaag enorm belangrijk, ook voor de generaties na ons. Naast dit ben ik van mening dat het interieur volledig op maat van de mens gerealiseerd moet worden. Dit niet alleen ergonomisch maar ook psychologisch. Laat ons samen op zoek gaan naar hoe we dit allemaal kunnen verwezenlijken. Alvast veel leesplezier.

Leave a Comment