Blog

Expo Milano 2015: Het Belgische Paviljoen nader bekeken

Elke vijf jaar wordt er in een ander land een wereldexpo georganiseerd, zo kennen we expo 1958 waaraan we het Atomium te Brussel te danken hebben en expo 1889 waarvoor de Eiffeltoren te Parijs gebouwd is. Elke wereldexpo geeft de deelnemende landen de kans om hun cultuur, technische vooruitgang en de industriële vooruitgang te tonen.

Hedendaagse Architectuur TED

Onlangs heeft TED een conferentiefilmpje de wereld ingezonden over het topic: Hedendaagse Architectuur. Het gaat erover dat architecten en interieurarchitecten innovatief willen denken en innovatieve ontwerpen willen uitvoeren, maar dat dit meestal niet in dank wordt afgenomen door het publiek/de gebruiker omdat we bang zijn voor innovatie.

3D printen met hout

We kennen wel allemaal het concept van de 3D printer, waarmee we zelf objecten en constructieve elementen kunnen printen. Buiten het feit dat deze printers nog steeds duur zijn wordt er vaak geprint met kunststof, een on-ecologisch materiaal. Daarom ben ik op zoek gegaan naar andere materialen waarmee we zelf kunnen printen.

1Boom

1boom-04b1Boom is een project, gebaseerd op een project uit Engeland, waarbij er één boom verdeeld wordt over verschillende kunstenaars en ambachtslieden. In 2009 werd dit project in Nederland gestart om de waarde aan te tonen van bomen als hulpbron en veelzijdig materiaal.

Eames Plastic Armchair RAR

Eames RARCharles en Ray Eames waren pionieren in technologieën zoals glasvezel en hars. De in 1950 ontworpen stoelen met kunststoffen zitschaal geven hun ideologie perfect weer: “the best for the most for the least”. In eerste instantie was deze stoel gemaakt uit glasvezel om een zeer ergonomisch zitvlak te creëren dat tegelijk goedkoop te produceren was.

Nicola Staubli Reversible

Reversible door Nicola Stäubli

nicola staubli reversibleDeze stoel, ontworpen door Nicola Stäubli kan getransformeerd worden van stoel tot lounge-stoel door de achterpoten te draaien.

Nicola Staubli Foldschool

Foldschool door Nicola Stäubli

FoldschoolFoldschool is een ontwerp van Nicola Stäubli waarbij je op een ecologische manier en voor weinig geld zelf je meubels in elkaar kan zetten, waarvoor je enkel karton en een printer nodig hebt.

Klemens Torggler Door

Klemens Torggler’s deur

Klemens TorgglerDeze deur, de “Evolution Door” ontworpen door Klemens Torggler, geeft een nieuwe kijk op wat je kan doen wanneer je verder nadenkt over iets dan wat er al op de markt bestaat.