Je bekijkt nu Renovatie van een keuken te Sint-Amands

Renovatie van een keuken te Sint-Amands

Zoals in elk project bekijk ik graag eerst wat de klant functioneel wenst en wat de stijl is die hij/zij nastreeft. Ook wanneer het gaat om “enkel” een keuken blijft dit het uitgangspunt. De kleuren en materialen dienden bij voorkeur warm te zijn, maar toch modern.

Dezelfde locatie van de oude keuken werd gebruikt voor de plaatsing van de nieuwe keuken. De achterbouw werd samen met de oude keuken afgebroken.

Zo ontstond er ruimte om terug een bijbouw te creëren. Hiermee werd er een grotere keuken en een ruimere zitruimte gecreëerd. De architect opteerde voor de plaatsing van veel ramen, dit omdat er op die manier niet enkel in het nieuwe gedeelte, maar ook in het oude voldoende lichtinval aanwezig kon zijn.

Door het feit dat dit een nieuwe aanbouw was, kon ik voor dit ontwerp vanaf een schone lei beginnen. Het uitgangspunt was hier om een functionele ruimte te creëren die voor het hele gezin bruikbaar kon zijn. De wensen van de klant met betrekking tot de materialen en de ontwerpstijl heb ik trachten te verwerken met kwalitatieve toestellen en meubels die ook handig zijn in gebruik. Tot slot werd de wens van de klant, om ook een wasmachine en een droogkast te plaatsen in de keuken, vervuld door deze netjes in te werken in het maatmeubel. Hierdoor zijn deze toestellen niet zichtbaar en blijft de visuele rust behouden.

Verder is er in de indeling gekozen voor een zekere openheid, hierdoor wordt niet alleen de rust behouden, maar wordt ook de interactie tussen de gezinsleden bevorderd.

Petra Parys

Ik ben een gedreven interieurarchitect uit Mechelen met een passie en toewijding voor het interieur en de planeet. Ecologie is de dag van vandaag enorm belangrijk, ook voor de generaties na ons. Naast dit ben ik van mening dat het interieur volledig op maat van de mens gerealiseerd moet worden. Dit niet alleen ergonomisch maar ook psychologisch. Laat ons samen op zoek gaan naar hoe we dit allemaal kunnen verwezenlijken. Alvast veel leesplezier.

Geef een antwoord

twaalf + 8 =