Totaalrenovatie en modernisering woning Huldenberg

Deze woning, gelegen te Huldenberg, is eigendom van een recentelijk gepensioneerd koppel en is omgeven door bosgebied. De woning is hoger gelegen dan zijn omgeving, waardoor het zicht vanaf de achtergevel zich uitstrekt tot kilometers ver. Er is gekozen om hier gebruik van te maken en het gebouw van grote glaspartijen te voorzien, alsook een tweede verdieping met plat dak.

Natuur en toegankelijkheid

Binnenin bevinden zich open ruimtes om zo een ruimer gevoel te creëren en om de natuur rondom het gebouw naar binnen te trekken in elke ruimte. Er is een liftgat voorzien waar tijdelijk een vloer over komt te liggen, zodat deze al aanwezig is indien de klant na enkele jaren moeilijker te been is. De leefruimten zijn naar het zuid-westen gericht om optimaal te kunnen genieten van de omgeving en het zonlicht. De meubels in de zitruimte zijn op maat gemaakt en het tv-meubel is voorzien van een geïntegreerde pelletkachel.

Deze totaalrenovatie is ontworpen in samenwerking met het architectenbureau Michel Spreutels BVBA.

Petra Parys

Ik ben een gedreven interieurarchitect uit Mechelen met een passie en toewijding voor het interieur en de planeet. Ecologie is de dag van vandaag enorm belangrijk, ook voor de generaties na ons. Naast dit ben ik van mening dat het interieur volledig op maat van de mens gerealiseerd moet worden. Dit niet alleen ergonomisch maar ook psychologisch. Laat ons samen op zoek gaan naar hoe we dit allemaal kunnen verwezenlijken. Alvast veel leesplezier.