Je bekijkt nu Eames Plastic Armchair RAR

Eames Plastic Armchair RAR

Eames RARCharles en Ray Eames waren pionieren in technologieën zoals glasvezel en hars. De in 1950 ontworpen stoelen met kunststoffen zitschaal geven hun ideologie perfect weer: “the best for the most for the least”. In eerste instantie was deze stoel gemaakt uit glasvezel om een zeer ergonomisch zitvlak te creëren dat tegelijk goedkoop te produceren was.

Dit was de eerste industrieel geproduceerde stoel uit kunststof. Het zitvlak wordt nu uit polypropyleen gemaakt voor een nog comfortabelere zithouding en om gebruik te maken van een meer ecologisch materiaal. De stoel kan volledig gerecycleerd worden doordat elk materiaal van de stoel gescheiden kan worden. De zitschaal van de RAR (Rocking Armchair Rod Base) wordt ondersteund door een constructie uit verchroomd staal en esdoorn glijders zoals te zien op de afbeelding. De hele collectie bestaat uit deze zitschaal, maar dan gecombineerd met verschillende onderstellen, materialen en kleuren waardoor deze stoel aan veel verschillende persoonlijke noden kan voldoen. De collectie kan u bekijken op de website van de producent Vitra.

 

Afbeelding: “Plastic Armchair RAR” door Charles en Ray Eames: http://www.vitra.com/nl-be/product/eames-plastic-armchair?subfam.id=107852.

Petra Parys

Ik ben een gedreven interieurarchitect uit Mechelen met een passie en toewijding voor het interieur en de planeet. Ecologie is de dag van vandaag enorm belangrijk, ook voor de generaties na ons. Naast dit ben ik van mening dat het interieur volledig op maat van de mens gerealiseerd moet worden. Dit niet alleen ergonomisch maar ook psychologisch. Laat ons samen op zoek gaan naar hoe we dit allemaal kunnen verwezenlijken. Alvast veel leesplezier.

Laat een reactie achter

drie − 1 =