Nicola Staubli Foldschool

Foldschool door Nicola Stäubli

FoldschoolFoldschool is een ontwerp van Nicola Stäubli waarbij je op een ecologische manier en voor weinig geld zelf je meubels in elkaar kan zetten, waarvoor je enkel karton en een printer nodig hebt.

Er zijn patronen voor kinderstoeltjes beschikbaar op de website die je kan afdrukken en zo het karton kan plooien tot een zitmeubel. In onze wegwerpmaatschappij is dit een goed voorbeeld van hoe je het best omgaat met het materiaal en de manier van ontwerpen. Het materiaal moet ecologisch zijn zodat het milieu niet lijdt onder onze manier van leven. Ook doordat we zo snel onze meubels vervangen is het goed dat we ze zelf kunnen maken. Natuurlijk ben ik een voorstander van het gebruik van duurzame materialen die een lange tijd kunnen meegaan, maar dit kan gecombineerd worden met de techniek die achter deze stoelen zit door bijvoorbeeld gebruik te maken van hout. Dit hout kan dan na een tijd gerecupereerd worden voor een ander doeleinde in de plaats van het meubel in zijn geheel weg te smijten.

Afbeelding: “Foldschool” door Nicola Stäubli: http://www.foldschool.com

Petra Parys

Ik ben een gedreven interieurarchitect uit Mechelen met een passie en toewijding voor het interieur en de planeet. Ecologie is de dag van vandaag enorm belangrijk, ook voor de generaties na ons. Naast dit ben ik van mening dat het interieur volledig op maat van de mens gerealiseerd moet worden. Dit niet alleen ergonomisch maar ook psychologisch. Laat ons samen op zoek gaan naar hoe we dit allemaal kunnen verwezenlijken. Alvast veel leesplezier.

Geef een antwoord

17 − 12 =