Interieur Concept Oogartsenpraktijk Eyeworks

Oogartsenpraktijk “Eyeworks” is een gezamenlijke praktijk waar 4 verschillende oogartsen werken. Deze worden geassisteerd door 2 secretaressen. Twee oogartsen zijn gespecialiseerd in het behandelen van scheelkijkers en 2 andere oogartsen behandelen luie ogen en dubbel zicht. De sfeer van het interieur is warm, maar toch hygiënisch. Er is gebruik gemaakt van grijs eikenhout, een grijze wand bedekt met mozaïektegels van “Apavisa” en een grijze vloer in hetzelfde materiaal als de wand. Het glazen sas aan de inkom geeft de patiënt een duidelijk overzicht over de structuur van de organisatie. De patiënt weet zo meteen waar zich de balie bevind en kan daarna in de wachtkamer wachten.

De consultatieruimten worden met de wachtruimte verbonden door een lange gang. Deze gang krijgt zijn sfeer door het indirecte licht in het plafond. De kleuren die gebruikt zijn in de meubels en andere details van het interieur, zijn rood en groen. Dit zijn de kleuren die kleurblinde mensen het best kunnen waarnemen. De volledige rechterkant van de gelijkvloerse verdieping is bereikbaar voor de patiënten. De linkerkant is enkel bedoeld voor het personeel. Zo krijgt het personeel een eigen ruimte waar vergaderingen en pauzes kunnen plaatsvinden.

privé

De eerste verdieping is volledig privé en heeft een loft sfeer. De verschillende functies zijn visueel van elkaar afgezonderd door gebruik te maken van verschillende materialen en kleuren. De slaapkamer en de badkamer kunnen volledig worden afgezonderd van de rest van het interieur door een schuifwand.

 

Petra Parys

Ik ben een gedreven interieurarchitect uit Mechelen met een passie en toewijding voor het interieur en de planeet. Ecologie is de dag van vandaag enorm belangrijk, ook voor de generaties na ons. Naast dit ben ik van mening dat het interieur volledig op maat van de mens gerealiseerd moet worden. Dit niet alleen ergonomisch maar ook psychologisch. Laat ons samen op zoek gaan naar hoe we dit allemaal kunnen verwezenlijken. Alvast veel leesplezier.